Apple vezeték nélküli töltő

2016. február 07., 21:14
Hamarosan érkezhetnek az Apple vezeték nélküli tötői...
A Bloomberg jelentése szerint az Apple egy nagy hatótávolságú, vezeték nélküli töltési technológia kifejlesztésén dolgozik, amely majd a 2017-ben aktuális iPhone 7S szériában jelenhet meg először. Az értesülés alapján az Apple együttesen dolgozik az Amerikai Egyesült Államokbeli, valamint az ázsiai partnereivel a technológia kapcsán, amely az eddigi, indukciós elven alapuló vezeték nélküli töltési megoldásnál jóval nagyobb szabadságot hozna a felhasználók számára.
Hamarosan érkezhetnek a vezeték nélküli Apple töltők

Az Apple-nek természetesen nem kevés nehézséggel kell megküzdenie a fejlesztés során. Az egyik fő probléma a jelerősség csökkenése a távolság növekedésével. Ez nem jelent mást, minthogy minél távolabb van eszközünk az őt tápláló töltőegységtől, annál több időt vesz majd igénybe az akkumulátor teljes feltöltése.

 

Erre a problémára vonatkozólag a cég megoldása még nem világos, hiszen a jelentés szerint még maga az Apple is vizsgálja a lehetőségeket erre vonatkozólag a minél jobb felhasználóélményérdekében. A vezeték nélküli töltés egyébként a korábbi pletykák szerint az idén ősszel megjelenő iPhone 7 egyik vívmánya lehetne, azonban az új hírek ezzel szemben 2017-es bemutatkozást sejtetnek.

 

A cupertinoi vállalat egyébként elég sok vezeték nélküli töltéshez kapcsolódó szabadalmat nyújtott be a korábbi évek során. Például 2010-ben egy igen érdekes megoldást vázoltak: az iMac-et töltőközpontként használva képzelték el az iOS-eszközök vezeték nélküli táplálását nagyjából 1 méteres hatótávolsággal, egy úgynevezett near-field magnetic resonance technológiát használva.

 

Vezeték nélküli Apple Watch töltő

 

Az Apple Watch esetében a cég már megoldotta a vezeték nélküli töltés lehetőségét, ám egy merőben eltérő módon. Ez az indukciós elven alapuló megoldás volt, amely azt jelenti, hogy a Watch-nak a töltőpadhoz kell érnie ahhoz, hogy töltődjön az akkumulátora. Ilyen megoldást használtak az Android-os gyártók is az elmúlt években, illetve a különböző védőtokok gyártói is ezt a megoldást alkalmazták speciális termékeiknél akár az iPhone-hoz való kiegészítők esetében is.

 

Mindenesetre ezek a hírek igencsak bíztatóak, hiszen jóval barátságosabb lenne egy, a jelenleginél nagyobb szabadságot nyújtó technológiát használni ezen a téren. Nagyon kíváncsian várjuk, az Apple hogyan tudja ezt az elképzelést átültetni a gyakorlatba
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

MOBIL PONT Szombathely

9700 Szombathely,
Kőszegi u. 26.
Telefon:
+36708833688
Mobil:
+36708838588
E-mail:
info@mobilpontszombathely.hu
mobilkey@gmail.com
MOBIL PONT Szombathely - Magyar