Apple okos hangfal

2018. február 05., 16:10

Phil Schiller a február 6-án érkező HomePodról és annak képességeiről

Ahogyan egyre jobban közeledik február 6., a HomePod megjelenésének napja, úgy igyekszik az Apple a marketingeseményein és újságírói interjúkon belecsempészni a beszélgetésekbe az okoshangszóró képességeivel és hangminőségével kapcsolatos információkat.

HomePod Apple Music

Legutóbb Phil Schiller ült le a Sound and Vision újságírójával, hogy megvitassák, mi változott az iPod Hi-Fi óta, mennyire inspirálta a HomePod megszületesét.

Schiller véleménye szerint – amikor a megalkotásáról kérdezték – a HomePod a legújabb technológiai víványok kvázi szerelemgyermeke. Például a hangszóró a gépi tanulás segítségével észleli környezetét és határozza meg a térbeli elhelyezkedést, míg az A8 chip azt a szoftvert hajtja meg, ami a valósidejű akusztikus modellezésért, a hangsugárzásért és a visszhang csillapításáért felel.

HomePod

Ami az Apple részesedését illeti az okoshangszóró piacon, Schiller válasza nem optimista, inkább egy óvatos álláspontot sejtet az Apple részéről: “Nehéz meghatározni, hogy mit hoz a jövő, de számos olyan integrációval és szoftveres szolgáltatással, megoldással rendelkezik az Apple, ami a jelenlegi technológiát előrébb tudja hajtani.”

“Az olyan technológiák, mint Siri, egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek, ezt a heti több mint 2 milliárd lekérdezés is jól mutatja.” – folytatta Schiller. “Ezek a lekérdezések segítenek minket, hogy megértsük hogyan is kommunikálnak a felhasználók a mobileszközeikkel, miket kérdeznek, ezen információk alapján pedig lehetőségünk nyílt egy olyan eszközt megalkotni, ami hozzáadott értékkel bír az otthoni környezetben.”

HomePod

XPRO iPhone 8 fóliák tokok

Az interjú kitért a HomePod térbeli érzékelésének működésére is, ami segítségével az okoshangszóró képes érzékelni a környezeti változásokat és automatikusan kalibrálja magát a megváltozott térhez.

Az A8 chip gyorsulásmérője a kibocsátott és visszaverődő hanghullámok alapján pillanatok alatt képes érzékelni a bekövetkezett változást, és szinte azonnal reagál is rá az eszköz a hullámok változó erősségű generálásával, így érve el a lehető legjobb hangminőséget még a szoba sarkában is.

Természetesen a HomePod nem az első audiopróbálkozása az Apple-nek, hiszen az iPod Hi-Fi bő 11 évvvel ezelőtt jelent meg, amit végül 2015-ben próbáltunk ki: Kipróbáltuk az iPod Hi-Fi-t.

Maga Schiller is elismeri, hogy nem csak a technológia fejlődött egyértelműen sokat az elmúlt évtizedben, de az audio csapatuk is jelentős változáson és kompetencianövelésen ment keresztül.

by szifon.com

 
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

MOBIL PONT Szombathely

9700 Szombathely,
Kőszegi u. 26.
Mobil Pont Szombathel
+36708833688
Mobil:
+36708838588
E-mail:
info@mobilpontszombathely.hu
mobilkey@gmail.com
MOBIL PONT Szombathely - Magyar