Az iOS újdonságai.

 

Az iOS 9 újításait minden nap áldani fogod. Kedvenc alkalmazásaidat még nélkülözhetetlenebbnek érzed majd. Az iPad új multitasking funkcióival pedig hatékonyabb lehetsz, mint valaha. Az intelligens, proaktív javaslatok úgy segítenek megoldani a feladatokat, hogy kérned sem kell. Az operációs rendszer alapjait érintő fejlesztések a teljesítményt, az üzemidőt és a biztonságot egyaránt fokozzák. Minél többet használod az iOS 9 rendszert, annál kevésbé fogod érteni, eddig hogyan boldogultál nélküle.

 

Appok, amikkel nap mint nap többre leszel képes.

Az iOS 9 rendszer lényegi fejlesztésekkel teszi még hatékonyabbá az iPhone és az iPad készülékeid nap mint nap használt, beépített alkalmazásait: e-maileket, üzeneteket küldhetsz, internetezhetsz, térképeket használhatsz, jegyzeteket készíthetsz velük – és ez még csak a kezdet.

 

 

 
Jegyzetek

Még inkább megjegyzésre méltó.

A Jegyzetek alkalmazás eddig is nagyszerűen bevált, ha jegyzetelni akartál. Mostantól még jobb lesz használni. Szeretnél ellenőrzőlistát készíteni a teendőidről? Kipipálva. Fotókat, térképeket, webcímeket adhatsz a jegyzeteidhez, és akár vázlatokat is rajzolhatsz az ujjaddal. Az iCloudnak köszönhetően a jegyzeteid minden módosítása frissülni fog az összes eszközödön és az iCloud.com webhelyen is. Így mindig a legaktuálisabb változat lesz a kezed ügyében.

 
Jegyzeteidet tetszőlegesen bővítheted. Bármelyik appból.

A Safari, a Térképek és más alkalmazásokban a Megosztás gombra koppintva mellékleteket – térképeket, webcímeket, Pages-dokumentumokat és egyéb tartalmakat – csatolhatsz új vagy meglévő jegyzetedhez. Elfelejtetted, melyik jegyzethez tetted hozzá a keresett információt? A Mellékletböngésző a jegyzeteidhez csatolt összes elemet egy nézetben jeleníti meg, így könnyen megtalálod, amit keresel.

 
 
Lista? Kipipálva.

Csak egy koppintás, és meg is van a pontokba szedett ellenőrzőlista. Miután összeállítottad a bevásárló-, a kívánság- vagy teendőlistádat, menet közben pipálhatod ki a sorokat, ha letudtál valamit belőlük.

 
Vázold a gondolataidat.

Ujjad hegyével rajzolhatsz is a Jegyzetekben. A többféle rajzeszközből kiválaszthatod a megfelelő ecsetstílust és színt, a praktikusvonalzó pedig egyenesben tartja a dolgokat.

 
Fotózz egy emlékeztetőt.

Mostantól a Jegyzetek appból is fényképezhetsz. Egy koppintással elérheted a fotókönyvtáradat, onnan is csatolhatsz fotót vagy videót a jegyzeteidhez.

 
Az összes feljegyzésed, minden eszközödön.

A Jegyzetek app együttműködik az iClouddal, így feljegyzéseidet bármelyik készülékedről elérheted. Például megírhatod a Macen a bevásárlólistát, a boltban pedig már az iPhone-on pipálhatod ki, ami a táskába került. A rendszer azonnal frissíti az összes módosítást.

További információ az iCloudról

 

 

 
Térképek

Utat mutat. És azt is, ami eltéríthet róla.

Mostantól tömegközlekedési információkat is elérsz a Térképekben. A világ néhány nagyvárosában az új Tranzit nézetben a metrók, buszok, vonatok és sétahajók megállóit és vonalhálózatait is láthatod a térképen. A-ból B-be való útvonaltervezésnél az utazás minden egyes lépését részletesen megjelenítheted az alkalmazásban.

 
Tranzit

A Térképek új Tranzit nézetében a tömegközlekedésről kapsz tájékoztatást útvonalakkal, útmutatással. A Tranzitot az egyes városokhoz igazítottuk, ahol elérhető, így könnyen felismerheted a jelzéseket, és egyszerűbb lesz kiszúrni a legközelebbi metrólejárót, buszmegállót. És, mivel a Térképek OS X-alkalmazás is, az útvonaltervezést megoldhatod a Macen, menet közben pedig az iPhone segíthet a navigációban.1

Nézd meg, hol érhető el a Tranzit funkció

 

 

 
iCloud Drive

Az összes fájlod egy helyen, kényelmesen elrendezve.

Az iOS 9-be beépített új iCloud Drive appal egyetlen helyről elérheted az iCloud-ra mentett fájlokat: a kezdőképernyőről. Az appon belül egyszerűen kereshetsz a fájlok között, és találhatsz rájuk. Böngéssz fájljaid között dátum, név vagy a Maceden hozzáadott címke alapján. Tekintsd meg, és rendezd a fájlokat anélkül, hogy kilépnél az appból. Ints búcsút az appok közötti váltogatásnak. Üdvözöld a tökéletesen rendezett fájlokat.

További információ az iCloud Drive-ról

 

 

 
Mail

Új funkciók, melyekhez ragaszkodni fogsz.

Az iOS 9 új, hatékony funkciókkal bővíti a Mail appot, így még többre leszel képes iOS készülékeden – mindezt stílusosan. A Korrektúra funkcióval rajzokat, megjegyzéseket vagy aláírást illeszthetsz a mellékletként küldött fotókhoz és dokumentumokhoz. Az iCloud Drive-ban tárolt fájljaidat is könnyedén csatolhatod. Az új keresési beállítások segítségével pedig gyorsabban kereshetsz e-mailjeid között: szűkítsd le a találatok körét tárgy, feladó, címzett vagy ezek kombinációja szerint.

 
 

Duplázz rá a hatékonyságra az iPaddel.

A Slide Over, a Split View és a Kép a képben új lehetőségekkel bővítik a multitaskingot az iPaden. Az új QuickType-funkciók leegyszerűsítik a formázást és a szöveg kijelölését. A billentyűparancsok pedig ujjnyi távolságban állnak készenlétben.

 

 

 
Multitasking

Csináld ezt.
És közben azt is.

Az iPad bravúros munkaeszköz. És jó játék. Kiváló a tervezéshez és a hatásos prezentációk készítéséhez. Jó rajta vicces diabemutatókat összedobni és a szeretteinkkel csevegni. És sok minden máshoz is ideális. Mostantól még jobban kiaknázhatod a nagy kijelzőt, hiszen egyszerre két dologgal is foglalkozhatsz.

 
Slide Over

Ettől fogva úgy nyithatsz meg egy második alkalmazást, hogy nem kell kilépned abból, amit éppen használsz. Így gyorsan rákereshetsz valamire a neten, válaszolhatsz egy üzenetre, vagy felírhatsz valamit a jegyzeteid közé, majd az appot oldalra söpörve visszatérhetsz az előző alkalmazásba.

 
Split View

A Split View funkcióval egyszerre két megnyitott alkalmazás is aktív maradhat. Vázlatrajzolás közben nézheted azt a fotót, ami alapján dolgozol. Vagy ha egy beadandón dolgozol éppen, az iBooksban megnyitott könyvből másolhatsz be hivatkozásokat. Ha minden szükséges információ szem előtt van, sokkal könnyebb koncentrálni.

 
Kép a képben

FaceTime-ozás és videózás közben elég megnyomni a Főgombot, és a videóablak kisméretűre zsugorodva visszavonul a kijelző egyik sarkába. Egy koppintással nyiss meg egy újabb alkalmazást – a videó lejátszása folytatódni fog a másik app használata közben is. Így a kedvenc filmedet nézve is válaszolhatsz egy bejövő e-mailre.

 

 
QuickType

A szövegszerkesztés csak egy ujjgyakorlat.

Az új Billentyűparancssor, a kényelmes szerkesztőeszközök és a praktikus szövegkijelölő Multi-Touch mozdulatok segítségével pillanatok alatt formába öntheted a szöveget. Mostantól még több billentyűparancs válik elérhetővé akkor is, ha vezeték nélküli billentyűzettel használod az iPadet.

A keresőképernyőre a rendszer előre betölti a kontaktokat, appokat és további hasznos információkat. Más téren is proaktívan működik, így sok apróságot tesz még egyszerűbbé.

 
 
A legfontosabb emberek

Azokat a kontaktokat láthatod itt, akikkel a legtöbbet telefonálsz, a legutóbb beszéltél vagy éppen a közeljövőben lesz találkozód.

 
App-javaslatok

Alkalmazás javaslatokat kaphatsz a napi rutinod és a szokásaid alapján. Ha például a napodat minden reggel azzal indítod, hogy megnézd a részvényeidet, a Részvények alkalmazás automatikusan megjelenik a keresőképernyőn, amikor általában felkelsz.

Egy asszisztens, aki szinte olvas a gondolataidban.

Az alapján, hogy mely alkalmazásokat használod a legtöbbet, és mikor, intelligens javaslatokat kapsz a következő műveleteidhez – még mielőtt külön kérnéd őket.